Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στοχεύει στην κάλυψη πρωτογενών αγαθών επιβίωσης αναξιοπαθούντων πολιτών του Δήμου μας. Η κάλυψη αυτή θα πραγματοποιείται με την παραχώρηση δωρεάν τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, γάλα, λάδι, ζάχαρη , καφέ, αλεύρι, απορρυπαντικά κ.α.) σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες από εταιρείες και επιχειρήσεις με τη μορφή χορηγίας ή δωρεάς αλλά και με την προσωπική συμβολή όλων αυτών που θέλουν να προσφέρουν. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης χρημάτων σε λογαριασμό του Δήμου που προορίζεται αποκλειστικά για τη δράση αυτή (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR07 0172 1590 0051 5905 5099 691).

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου στις Εργατικές Κατοικίες (1), και λειτουργεί κάθε Τρίτη 5-8 το απόγευμα και κάθε Παρασκευή 10-1 το πρωί. Το Παντοπωλείο προμηθεύει τους δικαιούχους μία φορά το μήνα. Οι ωφελούμενοι επιλέγονται με βάση τα κριτήρια που έχει ορίσει η Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καρπενησίου και οι τελικοί δικαιούχοι λαμβάνουν τρόφιμα για έξι μήνες. Με το πέρας της χρονικής διάρκειας που έχει καθοριστεί επανεξετάζονται οι όροι και οι συνθήκες για να διαπιστωθεί εάν πραγματικά εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι για να λαμβάνουν οι ωφελούμενοι τα παραχωρούμενα τρόφιμα για ένα εξάμηνο ακόμα υποβάλλοντας εκ νέου αίτηση.
Την ευθύνη της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχουν οι εθελοντές δημότες που στηρίζουν έμπρακτα τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου μας.