ΧΑΧΑΚΕS και Monsieur Minimal στο Καρπενήσι

Ημερομηνία Ενάρξης Εκδήλωσης: 19 Ιουλίου 2013

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013
Ώρα: 21:00
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου

                                                                                  Ο  Monsieur Minimal σε ένα ξεχωριστό live στη πλατεία του Καρπενησίου. Μετά την κυκλοφορία του «Minimal to Maximal»,
ο Monsieur Minimal θα μας παρουσιάσει
κάποια από τα νέα του τραγούδια, καθώς και πολλά αγαπημένα από τα δύο προηγούμενα άλμπουμ, «Lollipop» & «Πάστα Φλώρα».

 

 

 

 

Για πρώτη φορά οι Xaxakes full band ζωντανά στο Καρπενήσι. Πρόκειται για το εκφραστικό όχημα του τραγουδιστή, συνθέτη και στιχουργού Γιάννη Νάστα. Έδωσε την πρώτη του συναυλία το 1977 με τους Strawberries, pop-punk σχήμα που, εκτός από δικές του συνθέσεις, ερμήνευε και τραγούδια των Stranglers, Devo, Talking Heads, Clash κ.λπ.
Το 1980 ξεκίνησε τους proxies που διατηρήθηκαν μέχρι τα μέσα του 90. Η ενασχόλησή του με το είδος κράτησε μέχρι το 1983. Το 1991 άρχισε η συνεργασία του με την Ντόμινι ενώ, ω παράλληλα, το συγκρότημα έδινε συναυλίες παρουσιάζοντας μόνο διασκευές από το ρεπερτόριο των Iggy Pop, Lou Reed, David Bowie κ.ά.  Το 1993 ξεκίνησαν και οι πρώτες ετοιμασίες για το παρθενικό άλμπουμ τους, ενώ μέχρι το 1995 είχαν οριστικοποιηθεί η μορφή του συγκροτήματος, καθώς και το όνομά του (Xaxakes). Τo ντεμπούτο άλμπουμ τους «Hey Mister Όμορφε» κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη παραγωγή. Δύο χρόνια αργότερα, όταν επανεκδόθηκε από νέα ετικέτα, είχε πλέον τίτλο το όνομά τους. Το pop-rock υβρίδιο που καταγραφόταν στη δουλειά τους αυτή
παρουσίαζε σαφείς αναφορές στο έργο του Frank Zappa,  αναδεικνύοντας μια αυστηρά προσωπική οπτική. Το 2000 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους «Casanova». Tο τραγούδι τους “Αu Revoir” ακούστηκε στην ταινία “Ο καλύτερος μου φίλος” του Λάκη Λαζόπουλου.