Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου

Ημερομηνία Ενάρξης Εκδήλωσης: 13 Ιουλίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Εφήβων-Νεανίδων- Παίδων- Κορασίδων
Καρπενήσι 13-15 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο από τις 13 έως και τις 15 Ιουλίου 2012, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Εφήβων-Νεανίδων-Παίδων & Κορασίδων στο Καρπενήσι.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης, που σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, συνολικά 140 αθλητές/τριες από όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα καθοριστική ήταν η συμβολή του Δήμου Καρπενησίου, που αποτέλεσε τον επίσημο συνδιοργανωτή.

Καταλυτική υπήρξε επίσης η παρουσία της Αστυνομικής Δ/νσης Καρπενησίου, του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου, που με την κινητοποίηση και τα μέτρα που έλαβαν, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες με απόλυτη ασφάλεια για τους αγωνιζόμενους αθλητές και αθλήτριες.

Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια όλων των συμμετεχόντων αθλητών – συνοδών από τα ποδηλατικά σωματεία όλης της χώρας, τόσο για τη ζεστή φιλοξενία του Δήμου Καρπενησίου, όσο και για τις υπέροχες σε φυσική ομορφιά και αγωνιστικό ενδιαφέρον ποδηλατικές διαδρομές της διοργάνωσης. Το αίτημα και η προσδοκία όλων ήταν να επιστρέψουν το συντομότερο στο φιλόξενο Καρπενήσι για τη διοργάνωση αντίστοιχων πρωταθλημάτων ποδηλασίας δρόμου και στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, καθώς και πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας. Επιθυμία που εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Τερζής για το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2013 και την οποία αποδέχτηκε με χαρά και δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, ήδη από τη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της διοργάνωσης.

Εντυπωσιακός ήταν ο τερματισμός των εφήβων στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου, την Κυριακή 15 Ιουλίου, με πλήθος κόσμου να υποδέχεται με ενθουσιασμό και να συγχαίρει τους νεαρούς ποδηλάτες για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν διανύοντας με μέση ωριαία ταχύτητα τα 40 χιλιόμετρα την ώρα, τα 110 χιλ. της διαδρομής υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες καλοκαιρινού καύσωνα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για την άψογη συνδιοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία το Δήμο Καρπενησίου και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μπακογιάννη. Επίσης θερμές ευχαριστίες στον αρχικό εμπνευστή της διοργάνωσης του πανελληνίου πρωταθλήματος στο όμορφο Καρπενήσι, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Λιάπη, που θεωρούμε ότι είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του τουριστικού σας προϊόντος στην Αθήνα.

Ακόμη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους της Μαθητικής Εστίας και τους υπαλλήλους του Δήμου, ιδιαίτερα τους συμβούλους του Δημάρχου, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Επίσης να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Αστυνομική Διεύθυνση Καρπενησίου και προσωπικά τον διοικητή κ. Ιωάννη Κατσαρό και τους αξιωματικούς που συνεργάστηκαν επί τρεις ημέρες, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Καρπενησίου, που δημιούργησαν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφαλείας για τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς επικοινωνίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, το ΡΑΔΙΟΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, τα ΕΥΡΥΤΝΙΚΑ ΝΕΑ και το evrytanika.gr, αλλά και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που προέβαλαν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

Θεωρούμε ότι αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτέλεσε ένα πολύ καλό προθάλαμο και μία ευκαιρία αποκόμισης εμπειριών για τις επικείμενες διοργανώσεις μεγαλύτερων ηλικιακών κατηγοριών, στην ποδηλασία δρόμου αλλά και στο mountain bike και γιατί όχι ακόμη και διεθνών διοργανώσεων όπως ο επαγγελματικός «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2013». Το Καρπενήσι απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι αποτελεί εκτός από ιδανικό τουριστικό προορισμό με πολιτιστική κληρονομιά, φυσική ομορφιά, τοπική παράδοση και άριστες υποδομές φιλοξενίας, εγγύηση για τέτοιου είδους αγωνιστικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου στην περιοχή της Ευρυτανίας.