Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Υποχρεωτικό και πάλι το Αγροτικό

Σε συνέχεια των συναντήσεων του με τους εργαζόμενους και τους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013, στην Αθήνα με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Δήμαρχος, μεταφέροντάς του τα αιτήματα των εργαζομένων, επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, αλλά και γενικότερα ο τομέας υγείας στο νομό, επισημαίνοντας ότι η Ευρυτανία, μία άγονη περιοχή, με πολλές απομακρυσμένες κοινότητες αλλά και μεγάλη επισκεψιμότητα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.
Παράλληλα, έθεσε και το ζήτημα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ, το οποίο λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με σημαντικές ελλείψεις, την ώρα που οι υφιστάμενοι διασώστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες τις περιοχής.
Η συζήτηση, στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο ζήτημα της λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων, τα οποία παραμένουν υποστελεχωμένα. Ο Δήμαρχος, εντοπίζοντας το μεγάλο αυτό κενό στην περίθαλψη των δημοτών και μέσω των λαϊκών συνελεύσεων που πραγματοποίησε αυτό το καλοκαίρι, μιας και η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων, ανέφερε στον Υπουργό ότι αυτή τη στιγμή στο Δήμο λειτουργούν 3 από τα 11 περιφερειακά ιατρεία και τόνισε πως η ανάγκη για ιατρική κάλυψη στην περιοχή είναι επιτακτική.
Ο Υπουργός από την πλευρά του και έπειτα από την εμπεριστατωμένη ενημέρωση του Δημάρχου Καρπενησίου, δεσμεύτηκε στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί από το Σεπτέμβριο να καταστήσει και πάλι την Υπηρεσία Υπαίθρου (Αγροτικό) υποχρεωτική για τους ιατρούς, γεγονός που θα επιλύσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των περιφερειακών ιατρείων.