Συμμετοχή του Δήμάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κοινός τόπος όλων των εκπροσώπων, ήταν το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα.
Εν όψει μάλιστα του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012, εντοπίστηκε η ανάγκη δημιουργίας, από όλους τους Δήμους, ενός ενιαίου μετώπου για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταρτίστηκε ένα συνολικό σχέδιο με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και τη αύξηση των εσόδων στους δήμους. Μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ, πληρωμή των δημοτικών υπαλλήλων από το κράτος, καθολική χρήση της δημοτικής ενημερότητας, είναι μερικές από τις 15 προτάσεις του σχεδίου της Επιτροπής Οικονομικών, προκειμένου να συζητηθούν στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Πέμπτη.
Οι Δήμοι που αποτελούν την πιο κοντινή στον πολίτη πολιτική δομή, βρίσκονται υπό κατάρρευση. Με τις περιορισμένες κρατικές χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν δε θα είναι σε θέση να καλύψουν ούτε τις πάγιες ανάγκες τους. Από το πρόβλημα αυτό που είναι ιδιαιτέρως οξύ, δε ξεφεύγει ούτε ο Δήμος Καρπενησίου.