Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Καρπενησίου για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας

Ο Δήμος Καρπενησίου βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την επερχόμενη κακοκαιρία!

Όλος ο μηχανισμός του Δήμου έχει ενεργοποιηθεί κάνοντας την προβλεπόμενη προετοιμασία  για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και την προστασία των δημοτών του.

Συγκεκριμένα:

– Μηχανήματα εκχιονισμού και ρίψης άλατος, βρίσκονται σε ετοιμότητα με   συγκεκριμένο σχέδιο για την πόλη και τα χωριά του Δήμου.

– Τόνοι αλατιού είναι διαθέσιμοι σε σημεία αποθήκευσης.

– Όλο το εργατικό προσωπικό του Δήμου και τα αρμόδια στελέχη βρίσκονται σε επιφυλακή.

– Θέτουμε προτεραιότητα τους δρόμους προς το νοσοκομείο – εμβολιαστικά κέντρα έτσι ώστε να είναι προσβάσιμοι.

– Συμβάλλουμε στην εκστρατεία του εμβολιασμού στις δύσκολες συνθήκες δίνοντας τη δυνατότητα μεταφοράς σε όσους αδυνατούν να μεταβούν στα κέντρα εμβολιασμού ( τηλ. επικοινωνίας: 15455, Αντιδήμαρχος υπεύθυνος Covid 19 Γιάννης Σβερώνης: 6974031082, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Σοφία Ζαλοκώστα: 6981313581).

– Σε περίπτωση συνανθρώπου μας – άστεγου που χρήζει στέγης και ζεστού χώρου έχουμε προβλέψει τη διάθεση χώρου στο κτίριο του ΚΑΠΗ  ( τηλ. επικοινωνίας 6981313581).

– Είμαστε σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για έλεγχο των κτιρίων και της θέρμανσης για αποφυγή ζημιών.

– Για τη λειτουργία των σχολείων θα ληφθούν αποφάσεις ανάλογα με τις συνθήκες, και θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Κυριακής. Σε κάθε περίπτωση η εκπαιδευτική διαδικασία δεν παρακωλύεται αφού θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε όλους τους δημότες:

  • Να μην σταθμεύουν σε στροφές κ επικίνδυνα σημεία.
  • Να φροντίσουν για τον καθαρισμό του πεζοδρομίου έμπροσθεν της οικίας τους. Υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας αλατιού από τους χώρους αποθήκευσης στον όρχο του Δήμου.
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και η μετακίνηση να γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επαγρύπνηση, ετοιμότητα και συνεργασία για να αποφύγουμε τα προβλήματα και να προστατευτούμε!