Πρόσκληση για συμμετοχή νέων από τον Δήμο Καρπενησίου στη δράση της Επιτροπής » Ελλάδα 2021″, «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα τιμήσει με τη συμβολή όλων μας, τη 200η επέτειο από την Επανάσταση του 1821, την ιστορία της χώρας μας, τους ανθρώπους της, τις νίκες και τις ήττες της και όλες εκείνες τις στιγμές και τα γεγονότα που μας επιτρέπουν να είμαστε εδώ, παρόντες, αναστοχαζόμενοι το παρελθόν και συγχρόνως στρέφοντας σταθερά το βλέμμα στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» σχεδιάζει για το έτος 2021 τη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821».

Πέντε ομάδες, αποτελούμενες η κάθε μια από 40 νέους 18-21 ετών, επιλεγμένοι από τους Δήμους που υπέβαλλαν πρόταση στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021», περιηγούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε 5 ξεχωριστές διαδρομές, διάρκειας 15 ημερών η κάθε μία. Οι διαδρομές ακολουθούν θεματικές ενότητες που συνθέτουν την πορεία πριν και μετά την Επανάσταση του 1821.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέοι και νέες που θα επιλεγούν, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους ( όπου έζησαν και έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Α. και Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ. Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης, Δ. Μητρόπουλος κλπ.) και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες. Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων κλπ.

Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ – οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.

Υποχρεώσεις Νέων

Οι νέοι επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους θα αναλάβουν ένα απαιτητικό έργο, θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και παρουσία να συμμορφώνονται απόλυτα με τους κανονισμούς και τα ωράρια του προγράμματος, να ακολουθούν τις οδηγίες των συνοδών τους ως προς την υλοποίηση του προγράμματος και των διάφορων δραστηριοτήτων και γενικότερα να επιδεικνύουν καλή κοινωνική συμπεριφορά. Για την αποδοχή των πιο πάνω, θα υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ των νέων και της Επιτροπής με στόχο να αναδείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της χώρας μας.

Οι 5 Διαδρομές

Όλες οι διαδρομές ξεκινούν από την Αθήνα. Κάθε ομάδα συνοδεύεται από ικανό αριθμό συνοδών, ενώ όλα τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδου σε μουσεία κλπ. καλύπτονται από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

1η Διαδρομή « Στα βήματα Πρωτεργατών του Νεοελληνικού Κράτους»

( Απρίλιος 2021).

2η Διαδρομή « Ο Χάρτης του Φιλελληνισμού» ( Μάιος 2021).

3η Διαδρομή « Η Ελληνική Διασπορά στην Ευρώπη ( πριν και μετά το 1821)»

( Ιούλιος 2021).

4η Διαδρομή «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Ελληνική Επανάσταση»

( Σεπτέμβριος 2021).

5η Διαδρομή « Η Ελληνική Επανάσταση και οι Επαναστάσεις των Αρχών του 19ου αιώνα» ( Οκτώβριος 2021).

Επιλογή Νέων

Ο Δήμος Καρπενησίου θα προτείνει έναν νέο και μια νέα ως υποψήφιους για να συμμετάσχουν στη δράση « Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821». Σε συνέχεια λοιπόν της πρόσκλησης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για συμμετοχή στην παραπάνω δράση, προσκαλεί όσες νέες και νέους ηλικίας από 18 έως 21 ετών ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά στο mail: dimoskarpenisiou@gmail.com το αργότερο μέχρι την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020. Οι νέες και οι νέοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Να είναι 18-21 ετών: την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα 18 ( γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021 να μην έχουν κλείσει τα 21 ( γεννημένοι μετά την 31/12/2000).
  2. Να έχουν απολυτήριο λυκείου.
  3. Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης των αιτήσεων από την πλευρά του Δήμου θα συνεδριάσει την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 και την Παρασκευή 27/11 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στους επιτυχόντες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2237350024.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ