Press group trip

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Περιφερειακό Γραφείο του ΣΕΤΕ προγραμμάτισε και οργάνωσε ένα Press trip από τη Γερμανία στο Καρπενήσι που διήρκησε από την Τετάρτη 13 έως το Σάββατο 16 Απριλίου.

Η αποστολή απαρτιζόταν από την Ms Christiane Wohlhaupter, αρθρογράφος στην “Schwäbische Zeitung”, την Ms  Maritta Adam-Tkalec, αρθρογράφος στην “Berliner Zeitung”, τον Mr Marcelo Peerenboom, αρθρογράφος στην “Rhein-Zeitung”, την Ms     Schulze Lohoff’s, αρθρογράφος στο “GEO Saison” και την Ms Katrin Groth, αρθρογράφος στην “Βerliner Kurier”. Επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας ήταν η Ms Nicola Schneider. Την αποστολή συνόδευε επίσης και ο προϊστάμενος της περιφερειακής υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας του υπουργείου τουρισμού κ. Παναγιώτης Μάμαλης.

Η πρώτη μέρα της ξενάγησης των Γερμανών δημοσιογράφων στο Δήμο μας, περιελάμβανε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Προυσού, όπου είχαν την τιμή να συνομιλήσουν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου κ.κ. Ιερόθεο. Στη συνέχεια περπατήσανε στο μονοπάτι του φαραγγιού της Μαύρης Σπηλιάς και καταλήξανε στον πεστροφογεννητικό σταθμό στον οικισμό Γαύρο, οπού γευτήκανε ιδιαίτερες συνταγές με βάση την πέστροφα αλλά και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις.

Την ίδια μέρα το απόγευμα επισκεφτήκανε το κατάστημα «Το Σπίτι του Μελιού» στο κέντρο της πόλης, όπου η ιδιοκτήτρια κα Ευαγγελία Καρανίκα έδωσε πληροφορίες για την οικογενειακή της επιχείρηση και τη διαδικασία παραγωγής του μελιού.

Γεύτηκαν τις διάφορες ποικιλίες και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το τοπικό μας προϊόν.

Τη δεύτερη ημέρα οι Γερμανοί δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Μεγάλο Χωριό, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού και δοκίμασαν παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να κάνουν ιππασία, μέσα σε μια πραγματικά όμορφη διαδρομή. Επισκέφτηκαν το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες και λίγο αργότερα ακολούθησαν το μονοπάτι που συνδέει το Κλαυσί με το Κεφαλόβρυσο, δηλώνοντας θαυμαστές της Ευρυτανικής φύσης.

Τελευταία μέρα στο Δήμο Καρπενησίου και η αποστολή έκανε rafting στον Ταυρωπό. Ξεκινώντας από την Παλαιά Bίνιανη, μέσα σε ένα μοναδικό καταπράσινο τοπίο τερμάτισαν στη γέφυρα του Mέγδοβα. Η διαδρομή των 10 χλμ. περίπου, τους χάρισε τις πιο ζωντανές εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Λίγο πριν το τέλος, περπατήσανε μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Βίνιανης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την υπεύθυνη της αποστολής, μας τόνισε πως στο σύνολο της επίσκεψης οι δημοσιογράφοι δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι με το περιεχόμενο του προγράμματος καθώς κάλυπτε μια μεγάλη ποικιλία των μορφών τουρισμού της περιοχής μας. Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι δηλώνουν με την Ευρυτανική φύση και τις εναλλαγές των τοπίων, όσο και για την ανεπιτήδευτη και ατόφια φιλοξενία των ανθρώπων του Δήμου μας.

Σε μια κοινή προσπάθεια με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας γίνονται έντονες και συντονισμένες προσπάθειες στοχεύοντας στην ενίσχυση του τουρισμού. Οι επισκέψεις δημοσιογράφων του εξωτερικού δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να επιτευχθούν τουριστικές συνεργασίες που θα ωφελήσουν τον τόπο.