Πνεύμα των Χριστουγέννων

Με μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά πραγματοποιήθηκε φέτος το Πνεύμα των Χριστουγέννων. Μια ξεχωριστή βραδιά για τον Δήμο Καρπενησίου όπου για ακόμα μια χρονιά  επιβραβεύσαμε την αριστεία μέσα από τη βράβευση των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου μας. Τιμήσαμε και εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας δημόσια με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους  εκείνους που είτε ατομικά είτε μέσα από συλλόγους απέδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους γαι τον τόπο μας μέσα από την πολυετή και πολύτιμη προσφορά τους.

Τη χρονιά αυτή αφιερώσαμε τα βραβεία των ευχαριστιών σε τρεις σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Ιατρικής που πρόσφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για πάρα πολλά χρόνια σε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας. Τρεις ξεχωριστοί άνθρωποι που ο ένας δυστυχώς έφυγε από κοντά μας τη χρονιά αυτή και οι άλλοι δύο από το 2019 δεν θα παρέχουν πια τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο μας.

Ο Βασίλης Αθανασούλιας, ο Ταΐσίρ Ραουάσντε και ο Γιάννης Μπακόλας, με τις υπηρεσίες τους και την αφοσίωσή τους όλα αυτά τα χρόνια έσωσαν ζωές, απάλυναν τον πόνο και στάθηκαν δίπλα σε ανθρώπους που τους είχαν ανάγκη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου θα είναι φτωχότερο χωρίς αυτούς.

Επίσης, τα φετινά μας βραβεία αφιερώθηκαν στην προσφορά, τη συνεργασία, τον εθελοντισμό, τρεις αξίες που αποτελούν στάση ζωής, η οποία στον τόπο μας έχει γίνει πράξη. Ευχαριστήσαμε δημόσια όλους τους Συλλόγους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς με τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια συνδιοργανώσαμε μαζί τους δράσεις που προβάλλουν και αναδεικνύουν τον τόπο μας αλλά και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην προσπάθειά μας αυτή. Τους ευχαριστούμε καθέναν ξεχωριστά.

Τέλος, είπαμε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων “Ο Μάρκος Μπότσαρης” που μαζί σχεδιάσαμε και μοιραστήκαμε αγωνίες και προγραμματίσαμε τις εκδηλώσεις “Μποτσάρεια” όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τους συνδιοργανωτές μας Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Ανιπεριφέρεια Π.Ε. Ευρυτανίας, Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”. Τα Μποτσάρεια όμως είναι η επιτομή του εθελοντισμού. Οι εθελοντές που από το 2015 συμμετέχουν στα Μποτσάρεια, αποτελούν την ψυχή και τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης. Πάνω από 140 άτομα κάθε χρόνο με την εθελοντική και ανιδιοτελή τους προσφορά συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού μας και εν γένει του τόπου μας. Μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του Δήμου μας με τη μεγαλύτερη συμμετοχή εθελοντών. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον καθένα ξεχωριστά.