Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο – Καρπενήσι 27-29/9: “Η Δημοσιογραφία στην Ελληνική Περιφέρεια”

Πανελλήνιο δημοσιογραφικό συνέδριο στην Ευρυτανία διοργανώνει, το τριήμερο 27 με 29 Σεπτεμβρίου 2013, η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών αδιάλειπτης και συνεχούς λειτουργίας της. Στο συνέδριο που διοργανώνεται από κοινού με το Δήμο Καρπενησίου και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, συμμετέχουν καταξιωμένοι Δημοσιογράφοι μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ. και της Ε.Σ.Ε.Τ. όπως επίσης Πανεπιστημιακοί από το τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στo πλαίσιο ενός δημοσιογραφικού συνεδρίου, σήμερα που η συγκυρία είναι πλέον κατάλληλη, θα είναι ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά χρήσιμη η καταγραφή το ρόλου του δημοσιογράφου στην ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας, την σημερινή κατάσταση στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης και το μέλλον τους σε σχέση με το διαδίκτυο. Η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης θα απαντούσε και στο ερώτημα ποιο είναι το μέλλον της δημοσιογραφίας και του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.

Εισηγητές στο συνέδριο θα είναι μεταξύ άλλων οι Χρήστος Μπάρλας (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Real Fm 97.8, διευθύνων σύμβουλος του enikos.gr και ιδρυτής του δικτύου ellines.com), Πάσχος Μανδραβέλης (Καθημερινή), Παναγιώτης Παπαχατζής (Σύμβουλος Επικοινωνίας Νέων Μέσων), Βασίλης Κατσάρας (ΕΤ3), Σωτήρης Ξενάκης (Kontra Channel, Βήμα FM), Δήμητρα Δημητρακοπούλου (Τμήμα Δημοσιογραφίας Α.Π.Θ.), Γιάννης Αγγέλου (ΕΤ3), Δημήτριος Λαγός (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), τα μέλη της Ε.Σ.Ε.Τ. Νίκος Λύτρας και Ρένα Τριανταφυλλίδου και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Ε.Τ. – Σύμβουλος Επικοινωνίας – Λευτέρης Μωυσιάδης.

Διαβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ καθως και το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ