Ανακοίνωση ορθής διαχείρισης πόσιμου νερού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καρπενήσι, 03/07/2024

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές που υπάγονται στη περιοχή αρμοδιότητας της ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ  ότι τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση του πόσιμου νερού, τόσο στην πόλη του  Καρπενησίου  όσο και στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Καρπενησίου.

Δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και μειωμένο ύψος βροχής και χιονόπτωσης, οι υδάτινοι πόροι της περιοχής (πηγές, επιφανειακές υδροληψίες, υπόγειος υδροφόρος κτλ.) είναι μειωμένοι, εν συγκρίσει με τα προηγούμενα έτη.

Στα πλαίσια διαχείρισης του υδάτινων αποθεμάτων και της απρόσκοπτης κάλυψης των υδρευτικών αναγκών των καταναλωτών παρακαλείσθε για την αποφυγή άσκοπης κατανάλωσης πόσιμου νερού, περιορίζοντας την στο ελάχιστο.

Για να αποφύγουμε καταστάσεις λειψυδρίας και διακοπών υδροδότησης συνιστούμε την απολύτως απαραίτητη οικιακή χρήση του νερού και να αποφεύγεται η χρήση του για πότισμα γκαζόν, κήπων, καλλιέργειας χωραφιών, κατάβρεξης αύλειων χώρων, πεζοδρομίων, οδών καθώς και για κάθε άλλη χρήση.