Νέα μέτρα του Δήμου Καρπενησίου για την Πανδημία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί και αγαπητές συμπολίτες,

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» σε όλον τον πλανήτη, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. Σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές προβλέψεις, να νοσήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτείται απόλυτη ψυχραιμία, υπευθυνότητα και μεγάλη προσοχή ατομικά από τον καθένα μας, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να ασθενήσουμε οι ίδιοι ή οι οικείοι μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καρπενησίου κλιμακώνει τα μέτρα πρόληψης που έχει ήδη πάρει και για τα οποία σας έχουμε ήδη ενημερώσει, λαμβάνοντας επιπλέον και τα ακόλουθα μέτρα:

– Από σήμερα και μέχρι και τις 25 Μαρτίου κλείνουν όλες οι ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ και τα ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΑΡΚΑ καθώς και ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΑΡΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ και απαγορεύεται η χρήση τους.

– Οι ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ (γήπεδα κ.λπ.) θα είναι πλέον κλειστοί για όλα τα τμήματα υποδομών όλων των αθλητικών σωματείων (έχουν ήδη ανασταλεί και τα αντίστοιχα πρωταθλήματα σχεδόν στο σύνολό τους), δηλαδή δεν θα λειτουργούν καθόλου.

– Τα ΜΟΥΣΕΙΑ του Δήμου θα είναι κλειστά για το κοινό.

– Το ΤΑΜΕΙΟ του Δήμου θα λειτουργεί κανονικά και παρακαλούνται οι δημότες να το χρησιμοποιούν μόνο εφόσον αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους μέσω τραπέζης, ταχυδρομείου ή και ηλεκτρονικών συναλλαγών (e-banking) και σε κάθε περίπτωση τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους.

– Δήλωση από πολίτες προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για επιπλέον τετραγωνικά ακινήτων, θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω internet στην ειδική πλατφόρμα ( https://tetragonika.govapp.gr/ ) καθώς και με το email s.karioti@2445.syzefxis.gov.gr. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για δήλωση επιπλέον τετραγωνικών έχει ούτως ή άλλως παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

– Για Πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δημοτολογίου (ληξιαρχικές πράξεις, οικογενειακής κατάστασης κ.λ.π.) θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά η αίτηση στο τηλέφωνο του Δημαρχείου (2237350037). Ταυτόχρονα με την αίτησή του, ο πολίτης θα ενημερώνεται πότε θα είναι έτοιμο το πιστοποιητικό του για να προσέλθει στο Δημαρχείο και να το παραλάβει χωρίς καθυστέρηση.

– Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο ή τα ΚΕΠ, οι πολίτες θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα ακόλουθα τηλέφωνα, προκειμένου να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά:

Δημαρχείο                          2237350000-11

Γραμμή δημότη                 15455

Κοινωνική Υπηρεσία         2237350039

ΚΕΠ (νέο δημαρχείο)        2237350045

ΚΕΠ (παλιό  δημαρχείο)   2237352312 & 2237352314

ΚΕΠ (Δ.Ε. Δομνίστας)        2237351400

ΚΕΠ (Δ.Ε. Κτημενίων)        2237351500

ΚΕΠ (Δ.Ε. Προυσού)         2237351700

ΚΕΠ (Δ.Ε. Φουρνάς)          2237051663

Σε περίπτωση που κατά την τηλεφωνική επικοινωνία δεν είναι δυνατή η πλήρης εξυπηρέτηση του πολίτη, αυτός θα συνεννοείται με τον αρμόδιο υπάλληλο για την εξυπηρέτησή του με προσέλευση στο Δημαρχείο Καρπενησίου. Κατά την είσοδο στο Δημαρχείο θα υπάρχουν βασικά μέτρα πρόληψης, για τα οποία αρμόδιος υπάλληλος θα ευρίσκεται στην είσοδο και θα δίνει οδηγίες.

Η επικοινωνία με τους αιρετούς θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά εκτός ειδικών περιπτώσεων, στα ακόλουθα τηλέφωνα:

Δήμαρχος                                       2237350050

Γραμματέας                                   2237350041

Αντιδήμαρχοι:

Γενιτσαρόπουλος Χρήστος          2237350055

Ζαλοκώστα Σοφία                         2237350026

Κεραμάρης Δημήτριος                 2237350054

Σβερώνης Ιωάννης                        2237350042

Χαλκιάς Παντελής                         2237350088

Σημειώνουμε ότι κανένα από τα προληπτικά μέτρα που παίρνει το Κράτος και η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αποδώσει, αν οι πολίτες δεν προσέχουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και τους οικείους τους και αν οι πολίτες δεν τηρούν τα μέτρα που λαμβάνονται.

Γι΄ αυτό και σας παρακαλώ προσωπικά να τηρείτε όλες τις οδηγίες για την προστασία σας από την ασθένεια, ώστε να περάσει η πανδημία χωρίς να νοσήσετε. Ιδιαίτερα σας παρακαλώ να:

– Αποφεύγετε τις άσκοπες εξόδους από το σπίτι, τις άσκοπες μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό με άλλους ανθρώπους, είτε σε ανοιχτό, είτε σε κλειστό χώρο.

– Αν δεν έχετε αντισηπτικό τζελ, να απολυμαίνετε τα χέρια σας με οινόπνευμα (καθαρό, μπλε, αλκοολούχο λοσιόν) 70 βαθμών και άνω. Είναι το ίδιο ακριβώς με το αντισηπτικό τζελ.

– Διεκπεραιώνετε τις υποθέσεις σας με το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τα καταστήματα (π.χ. super market) μέσω του διαδικτύου και του τηλεφώνου, χωρίς να μεταβαίνετε οι ίδιοι σε χώρους συνάθροισης κοινού.

Ο Δήμος μας έχει ήδη πραγματοποιήσει και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του (σχολεία, παιδικές χαρές, γήπεδα, υπηρεσίες κ.λπ.), θα συνεχίσει να σας ενημερώνει για ότι προκύπτει και εν γένει να λαμβάνει κάθε απαραίτητο μέτρο, προκειμένου να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Οι υπηρεσίες του Δήμου ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) έχουν προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση με οργανωμένο σχέδιο κάθε ανάγκης που προκύπτει σε σχέση με τον κορονοϊό.

Ο Δήμος Καρπενησίου βρίσκεται σε συστηματική συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, τον Ε.Ο.Δ.Υ., την Κ.Ε.Δ.Ε. και σε διαρκή εγρήγορση ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας.

Στην προσπάθεια αυτή, η ατομική προσοχή, η αυτο-προστασία, η πρόληψη και η υπεύθυνη στάση του κάθε ενός από εμάς, θα έχει καταλυτική σημασία. 

 

                                                                                             Νικόλαος Σουλιώτης

   ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ