Κλειστό λόγω εργασιών αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων

Λόγω των εργασιών αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων θα παραμείνει κλειστό μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών.

Τον Μάιο του 2018, υπεγράφη στις Κορυσχάδες το Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Αγράφων. Το μνημόνιο προσβλέπει στην οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων, με σκοπό να φωτίσει γεγονότα που συνέβησαν τα χρόνια της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης, να διδάξει και να εκπαιδεύσει παρασταστικά τις επόμενες γενιές, να διατηρήσει και να ενδυναμώσει την εθνική μνήμη, να αναδείξει την ιστορικότητα της περιοχής, να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή και να δημιουργήσει πηγή οικονομικής αξιοποίησης.

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του Μουσείου, ο Δήμος Καρπενησίου έχει ολοκληρώσει όλες τις εργασίες συντήρησης στο κτίριο και συντήρησης των τοιχογραφιών. Η επιστημονική ομάδα εργασίας της Βουλής των Ελλήνων, που έχει αναλάβει και τη Μουσειολογική Μελέτη, ολοκλήρωσε τη συγκέντρωση τεκμηριωτικού υλικού από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς καθώς και τη συντήρηση του υπάρχοντος τεκμηριωτικού υλικού που μέχρι πρότινος αποτελούσε το εκθεσιακό υλικό μας και  προχωρά στη δημιουργία της  Μόνιμης Έκθεσης του Μουσείου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2237350024 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.