Πραγματικότητα οι ηλεκτρονικές πληρωμές στο Δήμο Καρπενησίου. Οι λογαριασμοί θα εξοφλούνται σε 14 τράπεζες, μέσω ίντερνετ αλλά και μέσω τηλεφώνου

Με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, την μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και την πλήρη μετάβαση του Δήμου Καρπενησίου σε ψηφιακές υπηρεσίες, ο Δήμος ολοκλήρωσε την υποδομή για ηλεκτρονικές πληρωμές των οφειλών.

 

Απαιτήθηκε πολύμηνη προσπάθεια και συντονισμός των εμπλεκόμενων εταίρων (εταιρεία μηχανογράφησης, τραπεζικός οργανισμός, ΔΙΑΣ και υπάλληλοι του τμήματος Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου) για την ένταξη του Δήμου στο σύστημα ΔΙΑΣ και την υλοποίηση των ηλεκτρονικών πληρωμών στο Δήμο.

Η αρχή γίνεται με τους λογαριασμούς ύδρευσης των οποίων η αποστολή θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας. Η πληρωμή θα είναι δυνατή μέσα από τους κάτωθι τρόπους:

1. Στα ταμεία του Δήμου Καρπενησίου

2. Μέσω ΕΛΤΑ

3. με πάγια εντολή σε όλες τις τράπεζες

4. Μέσω ΔΙΑΣ

 

Αναλυτικά για την εξόφληση των λογαριασμών διατίθενται τα παρακάτω κανάλια:

 

  1. 1.        ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

 

  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ : με χρέωση λογαριασμού
  • ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ : με χρέωση λογαριασμού
  • ΠΛΗΡΩΜΗ WINBANK INTERNET BANKING : με χρέωση λογαριασμού & πιστωτική κάρτα Ομίλου
  • ΠΛΗΡΩΜΗ WINBANK PHONE BANKING : με χρέωση λογαριασμού & πιστωτική κάρτα Ομίλου
  • ΠΛΗΡΩΜΗ site WWW.EASYPAY.GR : με χρέωση λογαριασμού & πιστωτική κάρτα Ομίλου

 

 

 

  1. 2.       ΛΟΙΠΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ:

 

A/A ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΤ/ΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗINTERNET BANKING ΠΛΗΡΩΜΗPHONE BANKING
1 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  
2 ALPHA BANK
3 ΕUROBANK ERGASIAS
4 HSBC BANK
5 ATTICA BANK
6 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
7 ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
8 ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
9 ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
10 ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ  √
11 ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
12 ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ
13 ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
14 ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ  √

 

Με την δομική αυτή αλλαγή ο Δήμος Καρπενησίου αναμένει αύξηση των εσόδων του, αποσυμφόρηση των εισπρακτόρων του Δήμου, αλλά και εξυπηρέτηση και των ετεροδημοτών για τους οποίους η πληρωμή των οφειλών ήταν δυσχερής.

 

Στο άμεσο μέλλον θα είναι δυνατή  η εξόφληση όλων των οφειλών στο Δήμο Καρπενησίου μέσα από τους παραπάνω τρόπους.

 

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Γιάννα Χορμόβα, δήλωσε αναφορικά με τις νέες δυνατότητες πληρωμών του Δήμου:

«Η εισαγωγή των ηλεκτρονικών πληρωμών στο Δήμο Καρπενησίου συγκαταλέγεται στους πρωταρχικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής και βρίσκεται σε απόλυτη συνέπεια και με το επιχειρησιακό μας σχέδιο  στο όποιο προβλέπεται η εισαγωγή ψηφιακών υποδομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Έχουμε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 14 εκδίδοντας σε πρώτη φάση κωδικούς ηλεκτρονικών πληρωμών για τους ταμίες του Δήμου, ώστε να μπορεί ο Δήμος να πληρώνει τις υποχρεώσεις του ηλεκτρονικά. Σήμερα έχουμε ολοκληρώσει την ένταξή μας στο σύστημα ΔΙΑΣ οπότε προσφέρουμε σε όλους τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξόφλησης των οφειλών τους. Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη όχι μόνο για τους δημότες αλλά και για όσους δεν διαμένουν μόνιμα στο Δήμο. Ταυτόχρονα, η αλλαγή αυτή  θα επιφέρει αύξηση των εσόδων και της εισπραξιμότητας του Δήμου Καρπενησίου.

Δεν σταματάμε εδώ, αλλά στο άμεσο μέλλον, έως τέλη Φεβρουαρίου θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμών μέσω κάρτας (POS)  στα δύο κεντρικά ταμεία του Δήμου, εξετάζουμε μάλιστα το ενδεχόμενο το ένα σύστημα πληρωμών μέσω κάρτας να είναι κινητό (mobile POS) ώστε να είναι δυνατή η χρήση του από απομακρυσμένους εισπράκτορες του Δήμου.

Παράλληλα αναβαθμίζεται συνεχώς το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών ώστε να είναι δυνατή η διασύνδεσή του στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρπενησίου και η εξασφάλιση πληρωμών μέσω internet και για όσους δεν διαθέτουν λογαριασμό διαδικτυακής τραπεζικής (internet banking).

Οι αλλαγές αυτές είναι επιβεβλημένες τόσο από τον μεγάλο αριθμό ετεροδημοτών του δήμου μας, όσο και από τις περιορισμένες δυνατότητες ρευστότητας που επέφεραν τα capital control στη χώρα. Ο τελικός μας στόχος είναι να εξελίσσουμε συνεχώς συστήματα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης ώστε η επικοινωνία και η εξυπηρέτηση του πολίτη να είναι εφικτή και άμεση  χωρίς φυσική παρουσία.»

 

Αναλυτικά το ειδοποιητήριο που θα λάβουν οι υπόχρεοι τις προσεχείς ημέρες έχει ως εξής:

 

Στιγμιότυπο οθόνης (3)

Κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής για όλα τα κανάλια

 

 

Στο πίσω μέρος του ειδοποιητηρίου θα παρατίθενται οι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής.