Εξυπηρέτηση πολιτών εξ αποστάσεως μέσω του mykeplive

Ο Δήμος Καρπενησίου αιτήθηκε στις 11/9/2020 την ένταξή του στο πρόγραμμα εξυπηρέτησης πολιτών εξ’ αποστάσεως mykeplive, το οποίο και ενεργοποιήθηκε επίσημα από τις 8/10/2020.

Από την αρχή του προγράμματος μέχρι και την 16/11/2020 είχαν προγραμματιστεί επτά συνολικά ραντεβού τα οποία ακυρώθηκαν από τους αιτούντες και από τότε μέχρι και σήμερα έχουν διεκπεραιωθεί ή βρίσκονται σε στάδιο διεκπεραίωσης από την πλατφόρμα mykeplive 52 αιτήματα-ραντεβού πολιτών για υποθέσεις τους με τον Δήμο, όπως χορήγηση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων κλπ. ( στο στάδιο διεκπεραίωσης βρίσκονται όσα αιτήματα πολιτών αφορούν και άλλες υπηρεσίες όπως τα δικαστήρια κλπ. και όχι εξαιτίας καθυστέρησης των υπηρεσιών του Δήμου).

Ο Δήμος Καρπενησίου με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την αυξανόμενη ζήτηση του προγράμματος εξυπηρέτησης εξ αποστάσεως mykeplive, αιτήθηκε από την 1η Δεκεμβρίου 2020 επιπλέον και την ένταξη του ΚΕΠ Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς, με σκοπό την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και βρίσκεται σε στάδιο ενεργοποίησης.

Τι είναι το mykeplive;

Το mykeplive είναι μια νέα πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης για τη διεκπεραίωση αιτημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης – βιντεοκλήσης με ραντεβού από υπαλλήλους των ΚΕΠ. Η υπηρεσία απευθύνεται σε πολίτες αλλά και σε επιχειρήσεις. Στόχος του mykeplive είναι η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και η παροχή διοικητικής πληροφόρησης στους πολίτες, χωρίς τη φυσική μετάβαση των πολιτών στα ΚΕΠ. Με την ψηφιακή πλατφόρμα αναβαθμίζεται και βελτιώνεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών από το κράτος με στόχο τη διαφάνεια και τη διευκόλυνσή τους.

Οι υπηρεσίες που παρέχει η πλατφόρμα του mykeplive περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Διοικητική πληροφόρηση και διεκπεραίωση αιτήσεων.
  • Υπηρεσίες για επιχειρήσεις.
  • Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία.
  • Εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Από το site του Δήμου, ο πολίτης μπορεί να επισκεφτεί τη σελίδα: https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/ex-apostaseos-exypiretisi/mykeplive πατώντας στο εικονίδιο για το mykeplive και στη συνέχεια εισάγοντας τα στοιχεία taxis του, να μπορεί να κλείσει ραντεβού για να εξυπηρετηθεί εξ αποστάσεως από το ΚΕΠ.