Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων Δήμου Καρπενησίου

Αναφορικά με την επικείμενη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με το σχεδιασμό των ειδικών και της κεντρικής κυβέρνησης, δηλώνουμε καθ’ όλα έτοιμοι για την επόμενη μέρα έχοντας προβεί σε άμεσο προγραμματισμό των μέτρων και των ενεργειών που θα ακολουθήσουμε σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.
Συγκεκριμένα:
– Προγραμματισμός επαναλαμβανόμενων απολυμάνσεων (κάθε Παρασκευή μέχρι την λήξη του σχολικού έτους σε όλες τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε λειτουργία)
– Σύσταση ομάδων ¨φροντίδας ¨για κάθε σχολείο. Ενισχύουμε όλα τα σχολεία με επιπλέον προσωπικό καθαριότητας από δομές που βρίσκονται σε αναστολή, παρέχοντας πλήρεις υπηρεσίες καθαριότητας (ομάδες φροντίδας τριών ατόμων, συχνός αερισμός, απολύμανση θρανίων-πόμολων-κιγκλιδωμάτων, δαπέδων και σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση τουαλετών δύο φορές την ημέρα)
– Σεμιναριακή εκπαίδευση μαθητών στην χρήση μάσκας από ειδικούς –συστάσεις –οδηγίες τήρησης κανόνων υγιεινής
– Εφοδιασμός σχολείων με αντισηπτικά για όλες τις σχολικές αίθουσες, χλωρίνες, υλικά καθαριότητας με αντισηπτική δράση, κτλ.
– Παροχή μασκών προστασίας και θερμομετρητών για όλες τις σχολικές μονάδες.
– Εξασφάλιση δυνατότητας ζωντανής αναμετάδοσης μέσω skype των μαθημάτων, για τους μαθητές που αδυνατούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης και να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Σε κάθε περίπτωση, πρωταρχικός μας στόχος και προτεραιότητα αποτελεί η εξασφάλιση όλων των παραμέτρων και συνθηκών που θα διασφαλίσουν την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων στις σχολική κοινότητα και κυρίως την συμμετοχή των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Με συλλογική προσπάθεια, συνεργασία και ατομική ευθύνη από όλους μας, είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε!