Ενθρόνιση νέου Μητροπολίτη

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η τελετή ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, παρουσία των Αρχών του τόπου, κλήρου αλλά και πλήθους πολιτών.

«Αναλαμβάνω από σήμερα την διαποίμανση του κλήρου και του λαού αυτής της ευλογημένης περιοχής, είναι όντως ύψιστη τιμή γιατί ο τόπος και ο λαός αυτός αγωνίζεται και αντιστέκεται στις επιθέσεις και στα δεινά που μαστίζουν άλλες περιοχές της πατρίδας μας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου.

Κατά τη πορεία τους μέχρι την πλατεία της Πόλης ο λαός τους έρανε με ροδοπέταλα και φώναζε «Άξιος, Άξιος».

Στην προσφώνησή του ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης με λόγια αγάπης και σεβασμού προς το προσώπου του νέου Μητροπολίτη τόνισε ότι σήμερα οι Ευρυτάνες υποδέχονται στο τόπο τους και στις καρδιές τους τον νέο Ποιμενάρχη τους.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έκανε τη δική του προσφώνηση και μίλησε για τον νέο Επίσκοπο που προέρχεται από το Σχηματάρι με τεράστιο πνευματικό έργο όπως είπε, και ευχήθηκε όπως τα δέντρα στην Ευρυτανία που είναι ψηλά και ίσια, αντίστοιχο να είναι και το έργο σας ως Ποιμένας και ως Πνευματικός πατέρας.

Στη συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους προσέφεραν και βοήθησαν στην οργάνωση αλλά και συμμετείχαν στο τελετουργικό της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη μας κ.κ Γεωργίου. Τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους εθελοντές και όλους τους φορείς για την πολύτιμη συνεργασία τους. Επίσης θερμά συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά στη φιλαρμονικη του δήμου μας, που πλαισίωνε την τελετή.

 

Συνημμένη η προσφώνηση του Δημάρχου από την κεντρική πλατεία.