Δημοτικός λαχανόκηπος απο το Δήμο Καρπενησίου

Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων και συνυπολογίζοντας τις δύσκολες συγκυρίες που διέρχεται η χώρα μας και κατά συνέπεια και ο δικός μας τόπος πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει «Δημοτικό Λαχανόκηπο» για τους δημότες του Καρπενησίου.
Ο «Δημοτικός λαχανόκηπος» βρίσκεται πλησίον των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου. Διαθέτει προς καλλιέργεια 40 τεμάχια των 70 μ2. Ο λαχανόκηπος είναι αρδευόμενος , με έτοιμο προετοιμασμένο έδαφος (οργωμένο και φρεζαρισμένο), με χώρο στάθμευσης και θα διατεθεί σε δημότες της πόλης μας για το χρονικό διάστημα της φετινής καλλιεργητικής περιόδου.
Οι αιτήσεις των δημοτών που επιθυμούν να αποκτήσουν τμήμα του λαχανόκηπου θα υποβάλλονται στο Δημαρχείο (παλαιό και νέο) από τις 15 Μαΐου – 27 Μαΐου κατά τις εργάσιμες ώρες. Σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος θα συνυπολογιστούν κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που θα ζητηθούν από τους αιτούντες.
Ο υπεύθυνος της δράσης Δημήτρης Κεφαλάς, Γεωπόνος του Δήμου μας, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Με την πρωτοβουλία αυτή της δημιουργίας Δημοτικού κοινωνικού λαχανόκηπου, η οποία στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, μπορεί να εξοικονομηθεί ένα σημαντικό ποσό από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ιδιαίτερα στις χαμηλά αμειβόμενες τάξεις του πληθυσμού. Επιπλέον πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι τα λαχανικά που παράγονται σε ένα καλά διατηρημένο λαχανόκηπο είναι πάντοτε φρέσκα, έχουν καλύτερη θρεπτική αξία και συνήθως στοιχίζουν λιγότερο από αυτά που αγοράζονται. Μπορούν επίσης να συγκομιστούν στο καλύτερο στάδιο από πλευράς αρώματος, τρυφεράδας κλπ. Πέραν αυτών ένας λαχανόκηπος είναι μια απασχόληση (χόμπυ), όπου όλη η οικογένεια μπορεί να εξασκείται, γιατί η κηπουρική βοηθά στην εξάσκηση του σώματος, την επαφή με την ύπαιθρο και βοηθά στην διατήρηση καλής υγείας».