Άρχισε το έργο επέκτασης του Δικτύου Ηλεκτροδότησης από Παπαδιά προς Δομιανούς

Άρχισε το έργο της επέκτασης του δικτύου ηλεκτροδότησης από την Παπαδιά προς τους Δομιανούς, που θα δώσει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κτημενίων.
Έπειτα από συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και πολλές προσωπικές παρεμβάσεις του Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη, η ΔΕΗ προχωρά σήμερα στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.
Το νέο δίκτυο δίνει τη δυνατότητα εναλλακτικής ηλεκτροδότησης στους Κτημένιους, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκαλούνται από το δίκτυο μέσω Μαυρίλου. Η ηλεκτροδότηση της περιοχής και από το Δήμο Καρπενησίου θα δώσει οριστικό τέλος στις πολλαπλές διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν τον περασμένο χειμώνα.
Έπειτα δε από τα συνεχή προβλήματα που δημιούργησε η παρατεταμένη κακοκαιρία του προηγούμενου χειμώνα, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος, συναντήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κύριο Αρθούρο Ζερβό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κύριο Ζερβό για το εν λόγω ζήτημα, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη προώθησης του έργου επέκτασης του δικτύου ηλεκτροδότησης, τονίζοντας ότι στο υπάρχον δίκτυο, που διέρχεται μέσα από πυκνό δάσος, προκαλούνται συχνές βλάβες κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, οι οποίες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω του δυσπρόσιτου του ελατόδασους. Μια σειρά συνατήσεων ακολούθησε και με άλλα υπηρεσιακά στελέχη τόσο της περιφέρειας όσο και της Κυβέρνησης.
Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που σήμερα η ΔΕΗ υλοποιεί ένα σημαντικό για το Δήμο μας έργο, το οποίο θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος ηλεκτροδότησης των χωριών του Δήμου Κτημενίων. Έπειτα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε τον περασμένο χειμώνα, νιώθουμε δικαιωμένοι, μιας και οι συστηματικές και επίμονες προσπάθειές μας για την προώθηση του έργου της επέκτασης του δικτύου ηλεκτροδότησης, δικαιώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση της ΔΕΗ για την κατανόηση των μεγάλων μας αναγκών και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας».