Άμεση αντιμετώπιση κακοκαιρίας “Μήδεια” από τον Δήμο Καρπενησίου

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Καρπενησίου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια». Από το βράδυ του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου Καρπενησίου επιχειρούσε για τον αποχιονισμό και τη ρίψη άλατος με συγκεκριμένο σχέδιο για την πόλη και τα χωριά του Δήμου μας.

Συνεχίζεται η επιχείρηση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου με ρίψη άλατος κυρίως λόγω του υψηλού παγετού που επικρατεί στην περιοχή μας.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους δημότες να συμβάλουν στην προσπάθεια του Δήμου για τον αποχιονισμό και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας με τις παρακάτω ενέργειες:

  • Να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα οχήματά τους, εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίες κ πάντα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
  • Σε περίπτωση που αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους να μην σταθμεύουν σε σημεία που παρεμποδίζεται το έργο των μηχανημάτων ( στροφές δρόμων, σε μεγάλη απόσταση από το πεζοδρόμιο), τα οποία επιχειρούν νυχθημερόν.
  • Να φροντίσουν για τον καθαρισμό του πεζοδρομίου έμπροσθεν της οικίας τους. Υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας αλατιού από τους χώρους αποθήκευσης στον όρχο του Δήμου.
  • Με δεδομένη τη δυσκολία του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων από τα απορριμματοφόρα του Δήμου, παρακαλούνται οι δημότες να τα κρατούν κατά το δυνατόν περισσότερο σε δικό τους χώρο (βεράντες, αυλές) κλεισμένα σε σακούλες.
  • Για την αναφορά προβλημάτων που σχετίζονται με την κακοκαιρία σε υποδομές του Δήμου (αποχιονισμοί οδών, βλάβες δικτύων κ.λ.π.) οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν στην τηλεφ. Γραμμή του Δημότη: 15455, στο τηλ. 6974031082 & μέσω της εφαρμογής Novoville.
  • Συμβάλλουμε στην εκστρατεία του εμβολιασμού στις δύσκολες συνθήκες δίνοντας τη δυνατότητα μεταφοράς σε ηλικιωμένους αν των 75 ετών και σε όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές που αδυνατούν να μεταβούν στα κέντρα εμβολιασμού ( τηλ. επικοινωνίας: 15455, Αντιδήμαρχος υπεύθυνος Covid 19 Γιάννης Σβερώνης: 6974031082, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Σοφία Ζαλοκώστα: 6981313581).

 

Πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που νυχθημερόν δίνουν τη μάχη ακούραστα με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας παραμένει σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.