Δελτίο τύπου- 8ο Σεμινάριο Ιατρικής Βουνού

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “ Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας” της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης και το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης διοργάνωσε στην πόλη μας το 8ο Διεθνές Σεμινάριο Ιατρικής Βουνού.

Ένα πλούσιο τριήμερο με υψηλού επιπέδου ομιλητές, όπου δόθηκε η ευκαιρία να αναλυθούν θέματα που αφορούν τεχνικές και εξελίξεις σε ζητήματα έρευνας και διάσωσης στο βουνό, διακομιδές, αντιμετώπιση κακώσεων από ψύχος, αντιμετώπιση υποθερμίας κ.α. ενώ πραγματοποιήθηκε και μελέτη περιπτώσεων που βασίστηκε σε εμπειρίες Ελλήνων Ορειβατών που συμμετείχαν σε αποστολές στις μεγάλες κορυφές του κόσμου. Ακόμα, πραγματοποιήθηκε και μια σειρά από πρακτικές ασκήσεις στο Χιονοδρομικό μας Κέντρο.

Το σεμινάριο χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός και ο Καθηγητής Χειρουργικής κ. Γιαννόπουλος.

Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» κ. Πικουλή, Καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και στον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Τέως Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επιτυχή και άριστη διοργάνωση του 8ου Σεμιναρίου Ιατρικής Βουνού.  Πολλά συγχαρητήρια και στο Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας που είναι πάντα αρωγός σε όλες τις δράσεις του τόπου μας.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Τηλεόραση που παρακολούθησε και κάλυψε τις εργασίες του σεμιναρίου και πρόβαλε τα πολλά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Μεταπτυχιάκο Πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής που επέλεξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πόλη μας για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για νέες δράσεις το καλοκαίρι!

0001 002 004003 005