Απόφαση χρηματοδότησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ζημιών και καταστροφών του Φεβρουαρίου 2015

Άδικη η χρηματοδότηση μόνο με 20.000€ για την αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2015.

Ο Δήμος Καρπενησίου είχε υποβάλλει αίτημα για οικονομική βοήθεια από την πρώτη στιγμή. Επιπλέον, προέβη σε συγκεκριμένη και ρεαλιστική αποτύπωση των έργων που θα απαιτούνταν για την αποκατάσταση όλων των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί. Ακόμη, στις αρχές του καλοκαιριού  είχε υποβάλλει συγκεκριμένο πίνακα με τις μέχρι τότε πραγματοποιηθείσες δαπάνες προς τρίτους, ποσό που ανέρχεται στις 160.000€.

Είναι αδιανόητο με ποιο κριτήριο έγινε η κατανομή και αποφασίστηκε ότι το ποσό που δικαιούμαστε είναι μόνο 20.000€. Δε θέλουμε να μπούμε στη λογική συγκρίσεων με άλλους Δήμους που χρηματοδοτήθηκαν από την ίδια ΣΑΕ 055 έως και με δεκαπλάσια ποσά.

Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι για το 2015 δεν έχουμε λάβει ούτε την μειωμένη ΣΑΤΑ που παίρνουμε κάθε χρόνο. Οι δόσεις εκταμίευσης σταμάτησαν από τον Απρίλιο του 2015.

Ο Δήμος Καρπενησίου με συντονισμένες προσπάθειες οργάνωσης των υπηρεσιών, αξιοποίηση των υλικοτεχνικών υποδομών και άριστη συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατάφερε να σταθεί όρθιος και να δώσει ένα αίσθημα ασφάλειας στους δημότες και να αποκαταστήσει έστω και προσωρινά σε πολλές περιπτώσεις τους οδικούς άξονες και τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης που καταστράφηκαν. Το κεντρικό κράτος πρέπει επιτέλους να εκτιμήσει τις προσπάθειες που γίνονται και να μας δώσει τη δυνατότητα να μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στα προβλήματα των δημοτών.

Δείτε εδώ την απόφαση για τη χρηματοδότηση.